Fokko Veenstra

Makelaar

Ik ben Fokko Veenstra, 59 jaar, geboren en getogen in Heerenveen. Vader van 4 kinderen.

Mijn werkzame leven startte ik als vertegenwoordiger van kopieermachines bij Minolta en later bij Rank Xerox. Daarna maakte ik een switch naar de Vastgoed branche waar ik me al snel als een vis in het water voelde. Het aan- en verkopen, het voeren van onderhandelingen maar ook het stap voor stap voorbereiden en opstellen van contracten op het gebied van beleggingsobjecten deed ik met veel plezier. Zo leerde ik gaandeweg de kneepjes van het vak kennen.

In 2005 maakte ik de overstap naar Heerenwal makelaars. Door jarenlange ervaring en brede interesse in mijn vakgebied weet ik als makelaar van onroerend goed inmiddels feilloos ‘hoe de hazen lopen’ en kan ik klanten van betrouwbaar en deskundig advies voorzien. Samen met Leonard Hoks hou ik mij verder bezig met hypotheek gerelateerde vragen en ontzorg en begeleid ik klanten gedurende het gehele proces.

Fokko Veenstra

Leonard Hoks

Makelaar

Leonard Hoks

Mijn naam is Leonard Peter Hoks, geboren Fries.

Ik ben 59 jaar oud en mag mij vader van 3 bonuskinderen noemen.

Na het doorlopen van de middelbare school in Hoorn en Heerenveen koos ik voor het Opleidingsinstituut Financiën in Den Haag, meer specifiek voor de richting ‘Douanerecht’.

Het bleek uiteindelijk toch niet de plek te zijn waar ik mij happy voelde. De ambtelijke entourage en dito insteek bij de behandeling van de opleidingsvakken pasten minder bij mij dan ik van tevoren had ingeschat.

Het zorgde ervoor dat ik in 1991 een switch maakte naar de financiële dienstverlening en dan met name de advisering op het gebied van verzekeringen met de nadruk op creatieve hypotheekoplossingen.

Dit vakgebied beviel mij zo goed dat ik in 2002 de loondienst situatie verruilde voor het zelfstandig ondernemerschap.

Mijn interesse in bouwen en ontwerpen en de veelvuldige verzoeken van klanten om hen ook bij een aankoop te begeleiden deed mij vervolgens in 2007 besluiten om mij aan de makelaarsopleiding te wagen. Ook dit ging mij goed af. Na afronding van de opleiding kon ik in 2010 als makelaar-taxateur aan de slag.

Inmiddels bieden we als professionals het complete pakket rondom de eigen woning aan en zijn we adviserend en begeleidend gedurende het gehele proces van aan- en verkoop.

 

Naast mijn werk ben ik een fervent rugby liefhebber. Na 25 jaar actief te hebben gespeeld, gevolgd door een aantal jaren met veel plezier wedstrijden te hebben gefloten, heeft een nieuwe heup de tijd ingeluid om mijn actieve rol in deze op het veld definitief achter me te laten.

Tegenwoordig kijk ik alle wedstrijden van mijn eigen club (de Feanster Rugby Club) als deze thuis speelt en hou ik mij nog bezig met de commerciële commissie van de club.

Tenslotte kan een andere liefhebberij in dit blokje “over mij” niet ontbreken. Ik geniet enorm van koken, culinaire hoogstandjes en mooie wijnen in een goed gezelschap.

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod