Wat mag u van Heerenwal Makelaars verwachten?

Wat mag u van Heerenwal Makelaars verwachten?

Bij het kopen van een woning draait het vanzelfsprekend om het volgende: een zo soepel mogelijke aankoop met een optimale prijs in combinatie met een correcte afhandeling van de transactie. Niet meer en niet minder.

Inventariseren woonwensen

Tijdens het kennismakingsgesprek begint HEERENWAL MAKELAARS met het inventariseren van uw woonwensen:

  • wat voor huis zoekt u
  • waar wilt u wonen
  • hoeveel wilt u besteden

Om goed voorbereid op zoek te gaan naar een geschikte woning raden wij u aan om samen met een hypotheekadviseur in kaart te brengen wat uw financiële mogelijkheden zijn.

Uitgebreid woningaanbod

Wij beschikken over een uitgebreid woningaanbod afkomstig van de VBO, diverse sites op internet, alsmede aanbod van particulieren en collegamakelaars.

U bepaalt zelf of u het woningaanbod wilt ontvangen per post, telefonisch of per e-mail.

Bezichtiging

Mocht u geïnteresseerd zijn in een bepaalde woning, dan regelen wij een bezichtiging.

Veelal besteden mensen slechts een uurtje aan het bekijken van een woning en om te bepalen of ze een bod willen uitbrengen. In een dergelijk kort tijdsbestek is het voor een niet-professional bijna onmogelijk een compleet beeld te krijgen van een huis: ligging, bouwkundige staat, grootte, indeling, ouderdom, onderhoud en afwerkingsniveau. Door onze kennis en ervaring kunnen wij in een uur goed inschatten of de woning voldoet aan het door u opgestelde woonprofiel. Elke bezichtiging wordt na afloop met u besproken zodat er een steeds duidelijker beeld ontstaat van uw wensen, of om in overleg met u over te gaan tot het bepalen van een aankoopstrategie.

Waar nodig laten we een bouwkundige keuring uitvoeren.

Onderhandelen

Bij serieuze interesse in een woning, breekt voor u mogelijk een spannende fase aan. We geven u advies over de te volgen aankoopstrategie. Verder onderhandelen wij over de verkoopprijs, maar ook over zaken als ontbindende voorwaarden, overdrachtsdatum en over te nemen goederen. Bovendien kijken we of er onderzoeken noodzakelijk zijn naar de bouwkundige staat, fundering, de eventuele aanwezigheid van asbest, bodemverontreiniging en dergelijke.

Koopovereenkomst

Als de onderhandelingen een gunstig resultaat hebben opgeleverd, neemt Heerenwal Makelaars u zoveel mogelijk de juridische en administratieve afhandeling uit handen.

Wij doen onderzoek in het kadaster, naar het bestemmingsplan voor de buurt, renovatieplannen, erfpacht, erfdienstbaarheden, en overige rechten en plichten. Ook het opstellen en controleren van de schriftelijke koopovereenkomst kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Alvorens u tekent, nemen we de inhoud van de contracten met u door. En wij zijn vanzelfsprekend aanwezig bij de inspectie voorafgaand aan de overdracht bij de notaris.

En mochten er zich toch nog onvoorziene omstandigheden voordoen, ook dan staan wij u met raad en daad terzijde.

Tarief voor advisering en bemiddeling bij aankoop

Het tarief voor begeleiding bij aankoop bedraagt € 1.250,- inclusief 21% BTW . Voor meer informatie staat een van onze makelaars u graag te woord.

Vrijblijvend contact Bel direct

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod